onderhoud-renovatie-u2994_2x

Voorop in duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen, dat doen we graag bij Bouwbedrijf Hoekstra & Hoekstra. Dit houdt in dat we verantwoord omgaan met energie, grondstoffen, materialen, water en open ruimte. Dat begint al bij het ontwerp, maar geldt met name bij de (ver)bouw en bij het gebruik van het bouwwerk na oplevering. En wordt een gebouw na verloop van tijd gesloopt, dan doen we dat ook op een duurzame manier. Bijvoorbeeld door bouwmaterialen waar mogelijk opnieuw te gebruiken of te recyclen – circulair slopen dus –­ en door het afval door een gecertificeerd bedrijf te laten scheiden. Allemaal met respect voor mens en milieu.

Een gezond klimaat, ook binnenshuis

Een ander aspect van duurzaam bouwen is het realiseren van een gezond binnenklimaat, met volop frisse lucht en niet teveel vocht. Ook hier zetten we ons voor in, met onder meer goede ventilatiesystemen. Daarnaast passen we graag zoveel mogelijk duurzame technieken toe zoals zonnepanelen en zonneboilers. We  bouwen nieuwbouwwoningen gasloos en kunnen ook bestaande woningen gasloos maken door o.a. de woning goed te isoleren en gebruik te maken van warmtepomp systemen. Ook hiermee dragen we ons steentje bij aan een gezonde toekomst.

Duurzaam tot in de kleinste details

Het mag duidelijk zijn: we zetten ons zoveel mogelijk in voor een beter milieu, een gezondere leefomgeving en een gezond binnenklimaat. Tegelijkertijd besparen we zelf ook zoveel mogelijk energie. Door met twee volledig elektrische auto’s te rijden bijvoorbeeld. En door zoveel mogelijk opdrachten in de buurt aan te nemen, te werken met medewerkers en onderaannemers in de regio én door materialen af te nemen van nabijgelegen leveranciers. Op die manier hoeven we minder te rijden en stoten we minder CO2 uit. Ons bedrijfspand is goed geïsoleerd en uitgerust met zonwerende beglazing en zonnepanelen op het dak. Zo zorgen we voor duurzaamheid op alle vlakken.

Meer weten over duurzaam bouwen?